Vår musik

För att vara en så pass liten orkester, sju till tio gubbar,                                                      så låter vi ganska mycket.

Vårt favorittonläge är utan tvekan fortefortissimo dvs ungefär som en på låg höjd passerande jumbojet. Fast vi kan också spela mer sordinerat om så krävs...

Tonvikten i vår repertoar ligger på gamla fina marscher, österrikisk tyrolermusik (du vet, ompa-bompa) och de härliga svenska slagdängorna som stod som spön i backen på 1930- och 40-talen. Sen kan du gärna få bjuda upp till tango, foxtrot eller gammalvals. Och om det kniper kan vi alltid hänga på oss ett par dragspel. Eller förödmjuka oss själva genom att dra på våra äkta lederhosen och avslöja våra spinkiga ben.

Om det låter bra om oss?

Jorå, oftast. Men en sak är säker - det är alltid kul att se och höra Blåsningen. Och vi passar in i de flesta sammanhang vare sig det gäller att ta emot den svenska flottan på Stockholms ström, hotta upp firmafesten, spela på Ångbåtens dag, inviga IKEA-varuhus, leda massorna i "4:e oktoberdemonstrationen", hålla en liten konsert i parken för äldreboende, vara ett pittoreskt inslag på Skansen eller klämma av "Ein Prosit" på den lokala puben. Och så vidare.

Du förstår säkert vad vi menar.

Klicka på knapparna här nedan så får du höra hur vi låter...

 

MarscherTyrolermusikSlagdängorTangoBierstube  

 

Tillbaka